IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Moody's: Автономните коли ще са обичайна гледка в САЩ през 2030 г.

Те ще се превърнат в заплаха за автомобилните застрахователи

10:41 | 30.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Почти универсалното ползване на автономни коли в САЩ най-вероятно ще се случи около 2055 г. и представлява дългосрочна заплаха за автомобилните застрахователни компании, твърди Moody's Investors Service в свой нов доклад.
 
Агенцията прогнозира, че напълно автономните коли, или тези без шофьор, ще станат обичайна гледка в САЩ до 2030 г., а до 2035 г. вероятно ще бъдат стандарт за всички превозни средства. 
 
Така тази технология ще навлезе в повечето коли по пътищата на САЩ до 2045 г. 
 
"Честотата на произшествията ще спадне рязко с течение на времето и в крайна сметка те ще станат нещо рядко, следователно автомобилните застрахователи ще печелят все по-малко", посочва докладът.
 
"Честотата на произшествията ще падне рязко с течение на времето и в крайна сметка това ще се трансформира в значително по-ниски премии и следователно по-ниски печалби за автозастрахователите", се казва в доклада.

Moody's прогнозира още, че през следващите пет до десет години автомобилните технологии, като автоматичното аварийно спиране, ще повишат рентабилността на застраховките, тъй като могат да намалят броя на катастрофите, но няма да доведат до незабавен спад на ставките. 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още