IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Morgan Stanley: От Ford трябва сами да се справят с проблемите

Добрите резултати при дистрибуцията и значителните маржове на Ford се дължат до голяма степен на пикапите от серия S, твърдят анализатори

18:51 | 16.01.19 г.
<p>
	Изпълнителните директори на Ford и Volkswagen Джим Хакет и Хърбърт Дийс по време на откриването на автомобилното изложение в Детройт.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Изпълнителните директори на Ford и Volkswagen Джим Хакет и Хърбърт Дийс по време на откриването на автомобилното изложение в Детройт. Снимка: Ройтерс

Макар идеята за сътрудничество в областта на новите технологии в автомобилната индустрия да е изключително добра, от Morgan Stanley вярват, че американският концерн Ford трябва сам да се справи с натиска по отношение на преструктурирането на своето европейско звено и промяната на общия бизнес модел, съобщава MarketWatch. 

Във вторник германската автомобилна компания Volkswagen и Ford обявиха началото на своята съвместна работа при създаването на товарни превозни средства, като перспективата е този съюз да обхване впоследствие и области като автономните коли и електромобилите.

Добрата капиталова оценка на Ford се дължи до голяма степен на пикапите от серия S, които вече се радват на „значителни маржове“ и силен отпечатък при дистрибуцията, независимо от това, което VW може да предложи на компанията твърдят анализатори.

Най-голямото предизвикателство пред Ford е Европа, където VW има доминиращо присъствие.

През миналата седмица стана ясно, че концернът възнамерява да съкрати няколко хиляди работни места на Стария континент и е много вероятно да затвори цели заводи.

За да се намалят „структурните разходи" на европейското подразделение, „ще се съкращава излишна работна сила както в производствените, така и в търговските поделения - във всички части на компанията", заявиха от Ford.

Morgan Stanley запази своя „неутрален“ рейтинг за акциите на Ford с целева цена от 10 долара, което представлява 13-процентно увеличение спрямо цената на акциите от вторник.

През последните 12 месеца книжата на Ford изтриха 33% от стойността си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още