IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВР ще взима номера на колите с опасни повреди

Депутатите приеха окончателно промените в закона

22:17 | 23.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив БТА</em></p>

Снимка: Архив БТА

МВР ще отнема временно регистрацията на автомобилите, които не издържат годишния технически преглед. Това записаха депутатите в приетите окончателно промени в Закона за МВР, съобщава Automedia.

Искането за тази мярка дойде от правителството. Според новите разпоредби, МВР и Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" ще обменят технически данни за регистрираните превозни средства и за периодичните им технически прегледи.

В случаите, когато при периодичен технически преглед се установи опасна техническа неизправност, Изпълнителната агенция ще уведомява МВР за временно отнемане на регистрацията на неизправното превозно средство. На свой ред МВР ще отнема временно регистрацията и ще уведомява собственика на превозното средство.

След отстраняване на опасната техническа неизправност МВР ще разрешава ползването на превозното средство. В такива случаи няма да се осъществява нова процедура за неговата регистрация. За целите на регистрация също така ще се използва система за обмен на информация между държавите от ЕС.

С глоба от 500 до 3000 лв. ще се наказва водач, който, без да спазва установения ред, навлиза след пътен знак, забраняващ навлизането на подобно превозно средство с размери, маса или натоварване на ос над означените, реши oще парламентът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още