IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск: Мисля да зарежа всичко и да стана инфлуенсър

Междувременно той продължава да продава от акциите си в Tesla за пета поредна седмица, приближавайки се до обещанието си да продаде 10% от тях

08:35 | 10.12.21 г. 5
Автор - снимка
Създател
<p>
	Може ли Мъск да бъде инфлуенсър. <em>Снимка: EPA/CLEMENS BILAN</em></p>

Може ли Мъск да бъде инфлуенсър. Снимка: EPA/CLEMENS BILAN

Главният изпълнителен директор на Tesla Inc Илон Мъск „обмисля“ да напусне работата си и да стане инфлуенсър, написа най-богатият човек в света в Twitter в четвъртък.

„Мисля да напусна работата си и да стана инфлуенсър на пълен работен ден", каза Мъск в Twitter, без да дава повече уточнения, но питайки своите над 64 млн. последователи какво мислят.

 

Не стана ясно веднага дали Мъск, който е много редовен потребител на платформата за социални медии сериозно смята да се откаже от ролите си.

Предприемачът, който също така е основател и главен изпълнителен директор на космическата компания SpaceX и ръководи стартъпа за мозъчни чипове Neuralink и инфраструктурната компания The Boring Company, заяви по време на конферентен разговор през януари, че очаква да бъде главен изпълнителен директор на Tesla „няколко години", припомня Ройтерс.

„Хубаво би било да имам малко повече свободно време, вместо да работя денонощно, от събуждането до заспиването си 7 дни в седмицата. Доста е интензивно“, каза тогава той.

А през миналия месец той попита последователите си в Twitter дали трябва да продаде 10% от дела си в производителя на електрически автомобили, на което мнозинството се съгласи. Оттогава той е продал акции на стойност близо 12 млрд. долара.

Междувременно той продължава да продава от книжата си за пета поредна седмица, като се приближи до обещанието си да продаде 10% от притежаваните от него акции, предава Bloomberg. 

Милиардерът и основател на компанията продаде още 934 091 акции за около 963 млн. долара, за да плати данъци за упражняването на 2,2 млн. опции, става ясно от подадени в четвъртък документи до щатските регулатори. С това общият брой на продадените акции възлиза на около 11 млн., откакто миналия месец той попита последователите си в Twitter дали трябва да се отърве от една десета от дела си в Tesla.

Макар че намаляването на акциите на Tesla и трансакциите с опции започнаха след онлайн анкетата, Мъск още през септември заяви, че вероятно ще упражни голяма част от договорите си към края на годината и дори предаде на регулатора план за търговия. За да достигне прага от 10 % - което представлява 17 млн. акции, без да се вземат предвид упражняемите му опции - той ще трябва да се освободи от още 6 млн. акции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
evlogi
преди 2 години
Е,хубу, аз ще поема тогава Тесла, но ще почерпиш, брате Елоне...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 3
redcretin
преди 2 години
Краят на фантазиите - и е ясно кой ще плати масрафа, когато тарикатите се изнизват по терлици. Свършват държавните пари и в тислътъ, и в спейса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
nkavrakov1982
преди 2 години
Не е лесно да взимаш решение да инвестираш в компании днес .Илиън Мъск иска да става инфлуенсър,докато един един от братята в Дронамикс ,открито заяви на срещата с инвеститори че си мечтае за космоса ,преди още да е избутал компанията си до реален и що годе устойчив растеж
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още