Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Най-големият производител на електрически мотори отчете 17% ръст на печалбата

Nidec запазва прогнозата си за целогодишната печалба, след като отчете 19-процентно увеличение на приходите на годишна база до 1,4 трлн. йени

Най-големият производител на електрически мотори отчете 17% ръст на печалбата

Снимка: Bloomberg L.P.

Японският технологичен концерн Nidec отчете 17% ръст на оперативната печалба за първите девет месеца на фискалната година, приключваща в края на март, съобщава Nikkei Asia Review.

Най-големият производител на електрически мотори в света беше подкрепен от силното търсене на потребителска електроника на фона на продължаващата пандемия от коронавирус, която принуди много хора да продължат работа от вкъщи. 

Още по темата

Продуктите на Nidec се използват във всичко - от персонални компютри, хладилници и климатици до електрически превозни средства и промишлени роботи.

Оперативната печалба на компанията възлиза на 134,6 млрд. йени (1,2 млрд. долара), докато приходите от продажби достигат 1,4 трлн. йени, което представлява ръст на годишна база от 19%.

Nidec запази прогнозата си за печалбата за фискалната година непроменена, включително целта за оперативна печалба от 190 млрд. йени, което е ръст от 19% на годишна база, и приходи от продажби от 1,8 трлн. йени.

Очаква се през тази година компанията да приключи изграждането на своите две нови фабрики в Сърбия. Nidec инвестира 200 млрд. йени (1,83 млрд. долара) в изграждането на производствения хъб през следващите 10 години. В комплекса концернът ще произвежда електрически мотори за електромобили.

Очаква се търсенето на тези продукти да се увеличи десетократно през следващите години, тъй като автомобилните производители ускоряват прехода си към електрическа мобилност.

Обектът ще обедини производствения капацитет на компанията, който в момента е разпръснат в различни части на Европа.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Средната възраст на колите в САЩ расте до рекордно високо ниво през 2022 г.