IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-големият завод на Volkswagen в Европа отново отваря врати

Фабриката във Волфсбург ще достигне 40% производствен капацитет през втората седмица при засилени мерки за безопасност за работниците

11:36 | 27.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Германският автомобилен концерн Volkswagen AG възобновява дейността в своя завод във Волфсбург, Германия, като ще даде време на работниците си да се адаптират към новите хигиенни мерки в борбата с коронавируса.

Насърчена от спада на броя на новозаразените с COVID-19, Германия облекчи извънредните мерки и автомобилните концерни постепенно започват да се подготвят за възобновяване на своята производствена дейност, съобщава Ройтерс.

В завода във Волфсбург, най-големият производствен център на VW в Европа, около 8000 работници започнаха отново да сглобяват автомобили в понеделник (27 април), включително марката Golf. Тази седмица ще бъдат сглобени 1400 автомобила, последвани от 6000 автомобила през следващите две седмици, посочва най-големият производител на автомобили в света по пазарен дял. 

Производственият капацитет на завода във Волфсбург ще бъде на ниво от 10-15% през първата седмица, като през втората той ще достигне около 40%, посочва Андреас Тостман, член на борда на VW, отговарящ за производството.

„Рестартирането на най-голямата европейска фабрика за автомобили след седмици на прекъсване е важен сигнал за нашите служители, нашите дилъри, доставчици, за германската икономика и за Европа“, подчерта Тостман.

VW преработи своите процедури, за да включи допълнителни хигиенни мерки. Работниците редовно ще проверяват своята телесна температура и ще се преобличат в домовете си, за да се избегне струпване на хора в работните съблекални.

По време на работа служителите ще трябва да спазват 1,5 м дистанция и предварително да дезинфекцират инструментите, с които ще работят.

VW започна производството на компоненти в заводите си в Брауншвайг, Касел, Залцгитер и Хановер в началото на април и възобнови производството на автомобили в Цвикау и Братислава, Словакия, на 20 април, както и в Кемниц на 23 април.

Тази седмица концернът ще възобнови производството си в Португалия, Испания, Русия, Южна Африка и Южна Америка, а от 3 май нататък - в Чатануга в САЩ.

Освен това VW заяви, че около 70% от дилърите на компанията в Германия отново работят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още