IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-малкият Aston Martin слиза от конвейера

Високата цена и спорната идентичност на Cygnet го пращат в забвение

09:20 | 01.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Aston Martin</em></p>

Снимка: Aston Martin

Aston Martin официално прекрати производството субкомпактния си модел Cygnet, който представлява леко преработена версия на миниатюрната Toyota iQ, съобщава изданието The Supercar Kids.

Производството на модела стартира през 2011 г., а малко след това започнаха и продажбите му. Първоначално британците се надяваха да реализират на пазара между 2000 и 4000 бройки годишно, но заради високата цена интересът към Cygnet така и не достигна подобно ниво. 

На пазара във Великобритания моделът струва около 30 000 паунда (35 000 евро), което е 3 пъти повече от Toyota iQ. По думите на представител на Aston Martin, и към момента в голяма част от дилърските центрове на британската марка могат да се намерят непродадени бройки от Cygnet.

Моделът на Aston Martin се отличава от Toyota IQ, с който дели една платформа, по дизайна си. Cygnet изпъква с типичната за марката решетка на радиатора, с капак с вентилационни отвори в стил V12 Vantage, както и с новото оформление на светлините. Технически двете машини са напълно еднакви, като най-малкият Aston Martin се задвижва от 1.33-литров бензинов мотор с мощност 98 к.с.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още