IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-надеждните двигатели според CarMD

Hyundai изпревари победителя от последните две години Toyota

13:40 | 05.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Hyundai</em></p>

Снимка: Hyundai

Американската компания CarMD, която се занимава с диагностика на автомобилното оборудване, публикува годишния си рейтинг на марките и моделите с най-надеждни двигатели. Победител се оказа Hyundai, който изпревари победителя от последните две години Toyota.

Класацията е основана на така наречения „индекс на автомобилното здраве” (Vehicle Health Index), който се счита от CarMD за начин на сравнение на надеждността на моторите. В него се взимат под внимание сложността на техните повреди и разходите за отстраняването им. Специалистите са изследвали повече от 151 000 случаи на ремонти от началото на октомври 2012 г. до края на септември 2013 г. Най-малки се оказали разходите за поправка на двигателите на General Motors, а най-скъпи – на Toyota.

Топ 10 на компаниите
Американци избраха най-надеждните двигатели

Освен това експертите са определили и най-надеждните модели. 73% от машините в първата стотица се оказват представители на компании от първите 5 на общия рейтинг на производителите. Най-много представители има Ford – 22 от 100, но пък 9 от първите 10 места са на японски модели.

Топ 10 на моделите
Американци избраха най-надеждните двигатели

Избрани са и победителите в отделните класове, като тук отново най-добър резултат показват японските автомобили. Само в категорията „премиален седан” първото място е за представител на американски производител.

Най-надеждни по категории
Американци избраха най-надеждните двигатели

През октомври друга американска компания - Consumer Reports, също публикува своя рейтинг на надеждността на автомобилните марки. Лидери се оказаха Lexus и Toyota. Освен японски компании в първата десетка влязоха още американската GMC, шведската Volvo и немската Audi.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:01 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още