IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Next.e.GO дава възможност на своите клиенти за търговия с въглеродни квоти

Услугата е разработена съвместно с партньора на производителя на градски електромобили Fairnergy

11:52 | 12.01.22 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Next.e.GO</em></p>

Снимка: Next.e.GO

Германският концерн Next.e.GO Mobile SE стана първият независим производител на електромобили, който предлага на своите клиенти да търгуват с въглеродни сертификати (квоти). Опцията ще бъде достъпна чрез приложението e.GO Connect или през сайта на компанията, става ясно от фирмено прессъобщение.

Услугата е разработена съвместно с партньора на производителя на градски електромобили Fairnergy. 

В момента собствениците на електромобили e.GO Life могат да получат до 300 евро годишно от продажбата на своята квота за парникови газове. Ползите от продажбата на сертификати са предоставени на клиентите, изтъкват от Next.e.GO.

В допълнение на клиентите се дава възможността да използват цялата сума или част от нея директно чрез платформата, за да подкрепят избрани устойчиви проекти и с това да дадат своя принос към енергийния преход.

„Използването на нашата революционна технология и иновации за стимулиране на градска мобилност без емисии беше нашата основна цел. Включването на нашите клиенти в това пътуване и предоставянето на възможност да се възползват от отговорния си избор, след като са избрали един от най-устойчивите градски електромобили, е нещо, което също приемаме много сериозно в e.GO. С превръщането ни в първия независим производител на електромобили, който предлага на своите клиенти търговия с квоти на парникови газове, ние правим още една важна стъпка към увеличаване привлекателността на електрическата мобилност“, изтъква Али Вествей, председател на борда на Next.e.GO Mobile SE.

Investor.bg припомня, че през лятото на 2021 г. компанията обяви, че ще инвестира 140 млн. евро в завода си в България. Предприятието ще се намира в Ловеч. Планира се заводът да заработи през 2023 г. Ще бъдат разкрити 1000 работни места. Тогавашният служебен министър на икономиката Кирил Петков обясни, че субсидиите на инвеститора, които България ще плати, възлизат на 34 млн. евро, но при достигане на определени цели, а първата част от субсидиите ще се изплати едва при излизането на първия автомобил от предприятието. Втората част се предвижда да се плати при 10 хил. произведени и продадени автомобили, а третата – при 20 хил. коли.

В началото на декември концернът назначи Мартин Клайн за нов главен изпълнителен директор. Клайн е ветеран в автомобилната индустрия с над три десетилетия международен опит както от страна на производството на оригинално оборудване (OEM), така и от екосистемата на доставчиците на компоненти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още