IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nikola назначи бившия шеф на Opel Михаел Лошелер за президент

Американският концерн има нужда от опитен ветеран като германеца, изтъква председателят на компанията

15:33 | 23.02.22 г.
<p>
	<em>Михаел Лошелер. Снимка:&nbsp;</em><em>Bing Guan/Bloomberg</em></p>

Михаел Лошелер. Снимка: Bing Guan/Bloomberg

Бившият главен изпълнителен директор на Opel Михаел Лошелер е назначен от американския производител на електрически превозни средства Nikola за президент. Той е натоварен със задачата да помогне на компанията да увеличи производството си на фона на проблемите, които имаше в тази област през последните години, съобщава Automotive News. 

Лошелер се присъединява към Nikola след кратък престой като главен изпълнителен директор във VinFast Global, автомобилното подразделение на виетнамския конгломерат Vingroup.

Лошелер започна работа във VinFast през юли 2021 г., но се оттегли пет месеца по-късно и се върна в Европа поради лични причини. Преди това той ръководи германската марка Opel, част от Stellantis.

Именно Лошелер помогна на бранда да се измъкне от финансовата криза, с която се сблъска, докато бе част от групата на General Motors. През 2019 г. Automotive News Europe обяви Лошелер за една от най-важните фигури в автомобилната индустрия заради приноса му към възстановяването на германската компания.

Преди да напусне Opel, Лошелер обяви, че марката иска да електрифицира напълно своята европейска продуктова гама до 2028 г.

„Тъй като Nikola увеличава своето производство, един опитен и уважаван ветеран като Михаел ще укрепи екипа на компанията“, посочва Стивън Гирски, председател на борда на американския концерн.

Преди Opel Лошелер работи за Mitsubishi Europe и Volkswagen.

Nikola планира да пусне в продажба своите първи превозни средства в САЩ в началото на следващата година. Компанията се възстановява от кризата с доверието на инвеститорите, предизвикана от изявленията на нейния основател Тревър Милтън, който беше обвинен в подвеждащи твърдения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още