IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nissan цели продажби на 1 млн. електрически автомобила годишно до 2022 г.

Японският производител ще разработи осем нови електрически модела през следващите четири години

12:18 | 23.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Автомобилната компания Nissan Motor обяви плановете си да продава по 1 милион електрически превозни средства годишно до 2022 г. и заяви, че ще насочи производството на своята гама с автомобили с по-ниски емисии към изцяло електрическите и бензиновите хибриди, а не към по-скъпите технологии, предаде Ройтерс.

Nissan и нейните конкуренти планират да развиват производството на електрически автомобили в отговор на затягането на регулациите за борба с емисиите по света, дори и ако търсенето на такива превозни средства остане ограничено поради тяхната висока цена и лимитирана инфраструктура за зареждане.

Японският производител на автомобили заяви в петък, че ще разработи осем нови електрически модела през следващите четири години, включително четири модела за Китай, където планира да разшири производството. Луксозна марка Infiniti ще започне да предлага нови електрически модели от 2021 г.

През 2022 г. превозните средства, задвижвани от бензино-хибридната технология "e-power", вероятно ще обхващат по-голямата част от електрическата линия на Nissan. Такива превозни средства използват бензин за задвижване на двигателя на автомобила, което изисква много по-малка батерия, отколкото електромобилите и следователно са по-евтини за производство.

Компанията обаче не разкри размера на планираната инвестиция.

Nissan и нейните автомобилни партньори, френската Renault и Mitsubishi Motors Corp, планират да пуснат 17 електрически модела като част от своята стратегия за постигане на годишни продажби на автомобили на обща стойност 14 милиона броя до 2022 г. спрямо 10,6 милиона единици през 2017 г.

Ръководството на компанията обяви, че пътните тестове за автономни автомобили следват „възможно най-високите нива на безопасност“, като Nissan не планира да спре да тества технологията си след смъртоносната катастрофа с автомобил, управляван от Uber Technologies., в САЩ по-рано тази седмица.

Глобалните производители на автомобили и технологични компании са изправени пред все по-голям натиск, за да докажат, че техните автоматизирани управляващи функции в процес на разработка са безопасни за използване на обществени пътища, пише Ройтерс.

Nissan и мобилният оператор DeNA Co по-рано този месец проведоха тестове на тяхното Easy Ride автономно такси в Йокохама. Те планират да предложат услугата в Япония в началото на 2020 година.

Автомобилният производител планира да оборудва 20 от моделите си, най-вече на развитите пазари, с автоматизирани функции за шофиране, включително възможности за самоуправление по градски пътища до 2022 г.
Като част от средносрочната си стратегия до 2022 г., Nissan и нейните автомобилни партньори - Renault и Mitsubishi Motors - възнамеряват да пуснат общо 40 автомобила с автономна технология за задвижване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още