IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nissan и Renault свикват днес заседания на управителните съвети

В Renault заседанието на управителния съвет не е официално, а по-скоро е среща на ръководството

15:12 | 10.01.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Управителният съвет на японския автомобилостроител Nissan се събира днес преди обяд, а ръководството на неговия френски партньор Renault ще заседава довечера, съобщава в. "Фигаро" в електронното си издание.

Двете съвещания са организирани преди очакваното утре важно решение на японския съд по отношение с обвиненията срещу бившия председател на Nissan Карлос Гон.

Двамата френски администратори - Жан-Батист Дюзан и Бернар Ре - няма да присъстват лично, но ще участват чрез видеоконферентна връзка. Засега трудно може да се каже дали ще се стигне до някое важно решение.

В Renault заседанието на управителния съвет не е официално, а по-скоро е среща на ръководството, каквито се организират най-редовно след задържането на ръководителя на компанията Карлос Гон на 19 ноември в Токио.

Обикновено те служат по-скоро да бъдат информирани участниците, отколкото за взимане на конкретни решения. Според наблюдатели обаче не е напълно изключено това да бъде маневра за отстраняването на Карлос Гон.

64-годишният автомобилен магнат, който беше отстранен от ръководните постове в Nissan и Mitsubishi, но все още оглавява Renault, се появи пред съда за първи път във вторник и твърдо настоя, че е невинен по обвиненията във финансови злоупотреби.

Днешното съдебно заседание беше отложено, защото снощи той вдигнал висока температура.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:01 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още