IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nissan изтегля 841 000 дефектни автомобила от пазара

Незатегнат болт в кормилната уредба може да доведе до блокирането ѝ, коментират от транспортното министерство в Япония

18:59 | 23.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Nissan изтегля 841 000 дефектни автомобила от пазара

Японският автомобилен концерн Nissan ще изтегли от пазара стотици хиляди автомобили заради дефект в кормилната уредба, съобщиха от централата на японската компания, цитирани от Deutsche Welle. От информацията става ясно, че са засегнати 841 000 автомобила от моделите Micra и Cube, произведени между 2002 и 2006 г.

Компанията вече е стартирала процедура по изтеглянето на дефектните автомобили от пазарите на Япония, Европа, Азия, Австралия, Африка, Латинска Америка и Близкия Изток.

Причина за мащабната сервизна акция е болт в конструкцията на волана, който не е затегнат според точната спецификация на производителя. В най-лошия случай това може да доведе до блокиране или повреда на волана, сигнализира японското транспортно министерство.

От Nissan подчертават, че до момента нямат данни за инциденти, наранявания или фатални случаи, като се ангажират да сервизират безплатно всички засегнати автомобили.

Говорителката на Nissan Норико Йонеяма отказва да уточни колко ще струва сервизната кампания на Nissan.

Припомняме, че за последните два месеца това е втора мащабна акция от такъв тип за Nissan. През април японците бяха принудени да прегледат 480 000 автомобила, страдащи от дефект във въздушните възглавници.

Още новини за Nissan четете в Automedia.bg


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още