IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nissan най-вероятно няма да избере заместник на Карлос Гон в понеделник

Експертната комисия, която разглежда номинациите за нов председател на директорския борд, ще продължи своята работа и през почивните дни

11:21 | 14.12.18 г.
<p>
	Карлос Гон. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Карлос Гон. Снимка: Ройтерс

Малко вероятно е японският автомобилен концерн Nissan да избере заместник на бившия председател на дикреторския борд Карлос Гон в понеделник, както беше предвидено по-рано, съобщава Ройтерс. 

Групата експерти, която трябваше да избере наследник на Гон до 17 декември, е отхвърлила предложенията по време на среща в четвъртък.

Според експертите е необходимо още време, за да бъде решено кой ще замести арестувания Карлос Гон на поста председател на борда на директорите.

Тяхната работа по намирането на нов избраник ще продължи и през почивните дни. като не се очаква да бъде избран нов председател по време на следващата среща на директорите в понеделник.

В края на номеври Nissan обяви, че отстранява Карлос Гон като председател на борда на директорите в японския концерн след гласуване.

Гон и неговият помощник Грег Кели бяха арестувани през ноември от японските власти по обвинения за финансови нарушения. Обвиненията включват злоупотреби с фирмени средства и укриване на данъци.

В понеделник японската прокуратура повдигна обвинения за финансови злоупотреби срещу Карлос Гон, като такива бяха отправени и към самата автомобилна компания за неверни сведения в годишните отчети.

Ден по-късно Гон обжалва съдебното решение за неговото задържане в ареста до 20 декември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още