IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nissan отложи избора на заместник на Карлос Гон

Той бе отстранен от председателския пост на съвета на директорите на компанията по-рано през месеца

15:47 | 17.12.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Японският автомобилен концерн Nissan Motor отложи днес избирането на нов председател на съвета на директорите, който да наследи Карлос Гон на този пост, предаде агенция Kyodо, цитирана от БТА.

На 19 ноември в Токио бившият председател на съвета на концерна Карлос Гон бе арестуван за предполагаеми финансови злоупотреби. Гон, основоположник на френско-японското автомобилно обединение Renault-Nissan-Mitsubishi Motors, бе отстранен от председателския пост на съвета на директорите на Nissan и от ръководния пост в съвета на директорите на партньорската компания Mitsubishi Motors. 



Renault се въздържа от уволнението му като главен изпълнителен директор и председател на съвета на директорите, но назначи временно изпълняващ длъжността.

Първоначално Nissan планираше днес да назначи нов председател на съвета си. Една от възможностите бе главният изпълнителен директор на компанията Хирото Саикава да бъде определен за временно изпълняващ длъжността председател на съвета на директорите.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:05 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още