IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nissan отправи обвинения и срещу семейството на Карлос Гон

По-голямата сестра на Гон е обвинена в „незаконно забогатяване”

14:53 | 15.12.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Карлос Гон <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Карлос Гон Снимка: Архив Ройтерс

Компанията Nissan подаде иск срещу Клодин Бишар де Оливейра – по-голямата сестра на бившия председател на Надзорния съвет на японския производител Карлос Гон. Тя е обвинена в „незаконно забогатяване”, но подробности за иска не се разкриват, съобщава Automedia.bg.

Знае се само, че той е заведен в бразилски съд, но не се казва какви са точно обвиненията. Източници от Nissan посочиха пред агенция Ройтерс, че Оливейра е заемала длъжността „консултант” в японската компания, като за това е получавала доста сериозно възнаграждение.

От Nissan са подали и иск срещу дъщерята на Гон – Каролайн, като в него искат да бъде конфискуван апартамент в Рио де Жанейро с всички намиращи се там вещи. В дома на Каролайн са открити 3 сейфа, които вероятно съдържан документи за дейността на нейния баща. 

В същото време съветът на директорите на Renault взе решение да остави Карлос Гон начело на алианса Renault-Nissan. Във френската компания смятат, че възнагражденията, които е получавал, не нарушават законодателството. Докато Гон е под арест, президент на концерна временно ще продължи да бъде Тиери Болоре.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:23 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още