IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nissan планира да обнови около 70% от предлаганите към момента модели автомобили

Най-сериозната промяна е появата на нов голям електрически седан, който през 2022 г. ще замени сегашния Maxima

16:00 | 09.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Японският автомобилен концерн Nissan Motor Co планира да обнови около 70% от предлаганите в момента модели, като модернизацията ще засегне предимно американския пазар, съобщава Automedia.

Най-сериозната промяна е появата на нов голям електрически седан, който през 2022 г. ще замени сегашния Maxima. 

Пред изданието главният оперативен директор на марката Ашвани Гупта разкрива, че производителят се намира в процес на мащабно обновяване на моделната си гама. Част от него е замяната на Maxima с нов електромобил, като това няма да бъде класически седан, а по-скоро серийна версия на концептуалния Nissan IMs, който дебютира на автосалона в Детройт през миналата година.

Показаният прототип получи необичаен салон, в който задният диван с 3 места може лесно да се превърна в удобно широко кресло с масивни подлакътници. Седанът се задвижваше с две електромотора – по един на всяка ос, което му осигурява и система за задвижване на четирите колела. Сумарната им мощност е 483 к.с., а капацитетът на батериите – 115 кВт/ч, което трябва да осигури пробег от 600 км с едно зареждане.

Още при премиерата на модела от Nissan обявиха, че той е готов за серийно производство. А сега Гупта разкрива и какво още трябва да очакваме от компанията в близко бъдеще. През 2021 година ще се състои премиерата на новия спортен модел 400Z, както и на всъдеходите Armada и Pathfinder. За 2022 година са предвидени дебютите на серийния IMs и на новия Murano, а през 2023 години трябва да излезе новото поколение на суперколата GT-R.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още