IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nissan премахва още смени в японските си заводи заради слабото търсене

Несигурността около производството вероятно ще се задържи, посочват анонимни източници, запознати със ситуацията

11:19 | 19.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Японският концерн Nissan Motor Co планира да намали допълнително работните смени в своите три завода за сглобяване на автомобили в Япония заради топящото се търсене, съобщава Ройтерс, позовавайки се на източници, запознати с темата.

Nissan планира да премахне цялата нощна смяна на първата производствена линия в завода в Опама, префектура Канагава, както и тази в производствения център в Кюшу, Южна Япония, между 29 юни и 31 юли, споделят източниците, пожелали анонимност, тъй като информацията все още не е публична. 

Нощните смени на втора линия в Кюшу също вероятно ще бъдат премахнати между 20 и 31 юли, добавят източниците, според които заводът в префектурата Точиги ще бъде затворен за осем дни през следващия месец.

Говорител на Nissan заяви, че въпросът се проверява.

Очаква се окончателно решение по отношение на смените съвсем скоро, посочват източниците. Последните съкращения на производството ще се извършат, след като от февруари Nissan намали продукцията си в страната и чужбина, започвайки със своите предприятия в Китай.

„Несигурността около производството вероятно ще се задържи, като се има предвид, че ние също може да се сблъскаме с проблеми с обществените поръчки в зависимост от допълнителните спирания в задграничните ни предприятия“, заяви един от източниците.

Nissan, който отчете първа годишна загуба от 11 години през току-що приключилата фискална година, се опитва да си върне рентабилността след изгонването и ареста на бившия председател Карлос Гон.

Новото намаляване на производството ще бъде поредният удар за завода на концерна в Кюшу. Голяма част от продукцията там се изнася.

Заводът сглобява модела Rogue, най-продавания кросоувър на Nissan, чийто ръст на продажбите се забави преди да бъде пусната на пазара обновената версия по-късно тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:05 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още