IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nissan ще набере до 500 млрд. йени в първата си емисия облигации от 4 години

Компанията обмисля да използва средства за финансиране на капиталови разходи и погасяване на дълг

14:09 | 15.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ian Forsyth/Bloomberg</em></p>

Снимка: Ian Forsyth/Bloomberg

Японският автомобилен концерн Nissan Motor ще издаде облигации до 500 млрд. йени (4,7 млрд. долара) в рамките на две години, за да се подготви за евентуално влошаване на финансовите си показатели, съобщава Nikkei Asia Review. 

Производителят, който ще регистрира първата си емисия корпоративни облигации след четири години в местното финансово бюро в Канто, се сблъска с намаляване на продажбите на нови автомобили на фона на пандемията от коронавирус. Той е подготвил структурни планове за реформа, включително рязко намаляване на глобалния си производствен капацитет.

Въпреки че подробности за планираното емитиране на облигации, в това число и сумата и датата на издаване, все още не са оповестени, Nissan обмисля да използва набирането на средства за финансиране на капиталови разходи и погасяване на дълг. S&P Global Rating постави дългосрочен рейтинг „BBB“ на базираната в Йокохама компания.

През август 2019 г. Nissan регистрира емисия облигации в размер на 250 млрд. йени. Концернът планираше да ги емитира на следващата година, но реши да забави издаването след разкритието на неправомерните надплащания на бившия президент и изпълнителен директор на производителя Хирото Саикава.

Според съобщение от 28 април Nissan се очаква да бъде на червено през фискалната 2019 г., приключила през март поради понижаване на нетната печалба между 150 млрд. йени и 160 млрд. йени. Помраченият резултат се дължи, наред с други причини, на намаляването на продажбите на автомобили на фона на ограниченията за движение по целия свят в резултат на разпространението на коронавируса.

Излишъкът на производствен капацитет, в сравнение с реалното състояние на продажбите на автомобили, също е отговорен за слабите показатели на Nissan.

Концернът планира да обяви своите резултати за фискална 2019 г. на 28 май, като също така ще представи и средносрочните си планове за управлението, включително мащабното свиване на капацитета.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още