IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nissan ще прави кросоувър на базата на Leaf

Новият модел ще се казва Terra и ще изминава до 550 км с едно зареждане

15:27 | 05.08.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Leaf. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Leaf. Снимка: Ройтерс

Японският автомобилен концерн Nissan ще използва платформата на второто поколение на хечбека Leaf и за други електромобили. Един от тях вече се разработва – това е кросоувър на ток, съобщава изданието Autocar.

Очаква се SUV-моделът да получи името Terra, която японците вече патентоваха. Още през 2012 г. Nissan показа прототип с това название, като той използваше електромотора на първия Leaf на предната ос и водороден агрегат, който на свой ред захранваше два електромотора на задните колела. 

Серийната версия на кросоувър Terra ще бъде оборудвана с електрическия двигател и батериите на новия Leaf, което ще позволи постигането на пробег от 550 км. с едно зареждане. Тъй като платформата на новия Leaf позволява поставянето на втори електромотор на задната ос, то новият SUV на Nissan ще бъде със задвижване на четирите колела.

Сроковете за появата на Terra засега не се разкриват, но според информациите кросоувърът ще е готов към 2020 г. Цената на модела ще бъде в рамките на 45 000 долара. 

Какви са вероятните срокове за появата на новия автомобил и очакваната цена вижте в продължението на материала в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още