IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nissan ще увеличи инвестициите в своята британска фабрика до над 1 млрд. паунда

През 2016 г. концернът реши да сглобява Qashqai във Великобритания

08:41 | 19.02.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Ian Forsyth/Bloomberg</em></p>

Снимка: Ian Forsyth/Bloomberg

Японският автомобилен производител Nissan ще увеличи инвестициите в своя британски завод до над 1 млрд. паунда (1,4 млрд. долара) през следващите няколко години, докато въвежда по-екологични технологии, заяви компанията по време на представянето на своя най-нов автомобил от серията Qashqai. 

През 2016 г. концернът реши да сглобява автомобила във Великобритания, което се смяташе за своеобразно гласуване на вот на доверие за страната на фона на вълненията след референдума за Brexit, който хвърли сянка върху търговските отношения между Обединеното кралство и Европейския съюз (ЕС), припомня Ройтерс.

През декември Лондон и Брюксел постигнаха търговско споразумение, съпроводено от редица нови мерки, които ще трябва да се спазват занапред.

Месец след това Nissan заяви, че ще увеличи производството на батерии във Великобритания, а в четвъртък (18 февруари) ръководителят на европейския бизнес на концерна Джанлука де Фичи заяви пред журналисти, че се планират допълнителни инвестиции.

„Инвестирахме над 400 млн. паунда до момента в нашата английска фабрика и планираме да надхвърлим границата от 1 млрд. паунда инвестиции през следващите години, в това число и заради въвеждането на e-Power, който скоро се очаква да се появи на пазара“, заяви Де Фичи.

По отношение на комбинираното производство с партньора на Nissan Renault, Де Фичи посочи, че японският концерн работи в тясно сътрудничество с френската компания.

„Продължаваме да си сътрудничим с Renault и да проучваме възможностите, които могат да се появят по отношение на различните модели автомобили и технологии“, изтъкна Де Фичи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
evlogi
преди 3 години
А най-големият си завод в Европа,който беше в Испания, го затвориха...И то още преди да се стигне до сделката с ЕС за Брекзит.Нисан решиха да поемат риска от евентуални мита, просто се оказа, че дори и да се наложат няколко процента мита, те се компенсират напълно от изгодният курс на паунда и значително по-голямата производителност на британският им завод спрямо този край Барселона.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още