IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nissan спира временно производството за японския пазар

Съобщението идва седмици, след като компанията обяви изтеглянето на милиони коли заради неправомерни проверки

17:22 | 19.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Автомобилният производител Nissan спира производството, предназначено за местния пазар, след като се сблъска с инспекция, довела до изтеглянето на 1,2 млн. автомобила от пазара, съобщи AFP.

„Nissan реши да спре производството на автомобили за японския пазар във всички заводи на Nissan и Nissan Shatai в Япония", се казва в изявление.

Съобщението идва седмици, след като компанията обяви изтеглянето на милиони коли от пазара, като призна, че персоналът, провел окончателните проверки на някои превозни средства, няма разрешение за това.

Разследващи са установили нарушения в три от шестте японски завода на марката въпреки предприетите мерки за прекратяване на кризата.

Екип от независими разследващи продължава проучвания, като се очаква да определи мерки за предотвратяването на подобна грешка отново.

Ръководството на компанията обвини за случилото се „старите навици“, част от рутинните операции в заводите, но обеща да предприеме нови мерки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:56 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още