IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nissan свива производството си в Северна Америка с една пета

Мярката обаче е временна, а концернът ще засили производството си отново на есен

11:22 | 29.05.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Японският автомобилен производител Nissan свива производството си в Северна Америка с до 20 на сто. Компанията реагира с решението си на спадащите продажби на автомобили, пише японският икономически вестник Nikkei.

Съкращенията вече са били заложени в две фабрики в САЩ и три в Мексико. Производството ще се забави, така че през лятото ще отчете спад с около десет до 20 процента на годишна база. Според материала на медията служителите няма да бъдат съкращавани, а производствените ленти няма да бъдат напълно стопирани. Но доставчиците на части са били информирани за свиването на производството, което вероятно ще окаже временно влияние върху приходите им. Свиването на процесите при Nissan ще е временно и се очаква да приключи до есента, когато стартира производството на преработения седан Altima. 

Японският производител на автомобили се съсредоточи доскоро върху изграждането на пазарния си дял в САЩ, където търсенето се възстановява трайно след световната финансова криза през 2008 г. Този подход включва продажби в голям обем, но с ниски маржове на печалба за компаниите за наем на автомобили, както и щедри стимули при продажбите. Стимулите на Nissan очевидно са достигнали средно 4 000 долара за превозно средство през предходния период, което е над средната стойност за индустрията от около 3 600 долара.

Корпоративните продажби и отстъпките увеличиха краткосрочния оборот, но в крайна сметка ще навредят на стойността на марката в дългосрочен период и ще натежат над финансовото представяне. От тази фискална година Nissan иска да намали обема на корпоративните продажби заедно със стимулите, като се премести от стратегия, базирана на мащаба, към стратегия, фокусирана върху печалбата.

Автомобилите Altima и SUV-ът Rogue са сред най-продаваните модели на Nissan в САЩ. Компанията е шеста по големина на пазарния дял там след General Motors и азиатските конкуренти Toyota Motor и Honda Motor.

САЩ са генерирали 28% от глобалните продажби на Nissan в размер на 5,77 млн. броя през годината, приключваща в края на март. Производственото намаление се очаква да свие продажбите в САЩ с 3 на сто до 1,55 млн. броя през тази фискална година.

Повечето продавани в Щатите коли на Nissan са произведени в заводи в САЩ или Мексико, като съвсем малко бройки са внос. Също така в Мексико се произвеждат и луксозните коли Infiniti чрез смесено дружество с Daimler.
 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още