IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nissan заклейми новината на Nikkei за производствените съкращения като „невярна“

От концерна добавят, че производственият план на компанията за текущата финансова година ще бъде разкрит на 14 май

18:19 | 19.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Японският автомобилен производител Nissan Motor Co Ltd заяви днес, че новината на изданието Nikkei, в която се посочва, че концернът възнамерява да намали драстично своето производство, е „напълно невярна“, съобщава Ройтерс. 

Nissan е подал жалба до бизнес всекидневника, отричайки информацията от новината.

Nikkei публикува по-рано през деня, че автомобилната компания ще редуцира своето производство в глобален план с около 15% през текущата финансова година, която приключва през март 2020 г.

Този ход би означавал отместване на фокуса от сегашната стратегия за агресивно разширяване, насърчавана от вече бившия председател Карлос Гон, посочва Nikkei.

“Детайлите, обявени в новината, са напълно погрешни“, заявяват от Nissan.

От концерна добавят, че производственият план на компанията за текущата финансова година ще бъде разкрит на 14 май, когато ще бъдат обявени и финансовите резултати за предходната година.

Nikkei съобщи, че Nissan се стреми да произведе около 4,6 млн. превозни средства през настоящата фискална година, позовавайки се на планове, които присъстват в комуникацията между основните доставчици на концерна.

Този ход вероятно ще повлияе върху приходите на компанията и да помрачи настроението в алианса между Nissan и Renault, добавят от японското издание.

Подобно съкращение на производството може да се окаже най-сериозното за Nissan от над десет години насам, докато се опитва да увеличи слабите си продажби на пазарите отвъд океана, и в частност тези в САЩ, добавят от Nikkei.

По-рано тази година Nissan понижи прогнозата си за своята оперативна печалба за настоящата финансова година до 450 млрд. йени (4 млрд .долара), което е с 22% по-малко от предходния период. Това ще бъде най-слабата печалба на концерна от 2013 г. насам.

Акциите на Nissan приключиха днешната търговия с понижение в стойността от 2,24 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:05 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още