IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата цел на Tata Motors - №1 при хибридите и електромобилите

Индийците са убедени, че могат да се справят със собствени сили

08:53 | 30.08.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Хибриден концепт от Tata.<em> Снимка: Tata Motors</em></p>

Хибриден концепт от Tata. Снимка: Tata Motors

Индийската компания Tata Motors е започнала разработка на цяло семейство хибридни и електрически автомобили, като се надява съвсем скоро да стане световен лидер в този сегмент.

Това заяви на пресконференция в Индия шефът на инженеро-изследователския отдел на компанията Тим Левертън, който отговаря за разработката на следващото поколение пътнически и търговски автомобили на производителя. И допълни, че Tata Motors работи усилено върху алтернативни силови агрегати.

"Започнахме разработка на тези технологии още преди няколко години, като си поставихме за цел да създадем пълен асортимент силови агрегати за нашите автомобили - обясни Левертън, цитиран от Indianautonews. - В този асортимент влизат както стандартните бензинови и дизелови двигатели, така и мотори за хибридни и електрически автомобили. Този сегмент все още се развива и ние като компания имаме огромния потенциал да бъдем лидер в него, при това само със собствени ресурси."

Освен със създаване на различни агрегати, в Tata Motors се занимават усилено и със системи за подобряване разхода на гориво при стандартните мотори. Една от тях е технологията Start/Stop, която разработена от инженерите на компанията и вече напълно готова за серийно производство, сочи информацията.

Всъщност в компанията вече имат опит както при хибридните технологии, така и при двигателите с алтернативно гориво. Още от 2011 г. по улиците в Индия могат да бъдат срещнати хибридни пътнически автобуси, произведени от Tata. А миналата година компанията изпрати в Испания 10 автобуса, работещи на природен газ.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
На външен вид да.Все пак да напомня че всеки може да си купи подобен дизайн срещу 100-тина хиляди евро. При колите са важни за какъв ценови клас е предназначена и дали частите и сглобката отговарят на техническите стандарти за този клас.Иначе са само красиви опаковки. Малко след изтичането на гаранцията започва да се разпада всичко по нея. Дачия е подобен ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
idm
преди 10 години
Разкошна кола!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още