IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият McLaren GT – една идея по-близо до лукса

Моделът за 210 хил. долара може да развие 100 км/ч за 3,1 секунди при максимална скорост от 327 км/ч

16:29 | 12.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Със своя модел GT може да се каже, че McLaren се доближава в някои отношения до Bentley. Разбира се, единият концерн прави коли, които издават силен рев и имат агресивен външен вид, докато другият създава лимузини за корпоративни магнати и държавници. 

Нещата в McLaren се променят. Служителите на компанията използват думи, които преди не са намирали място в техния речник. Думи като „изтънчен“ и „удобен“, пише Хана Елиът за Bloomberg.

Тя е свидетел на тази промяна през миналата седмица в Ню Йорк, когато една сутрин се появява в Клуба за класически автомобили, за да отрази представянето на новия модел.

“Разкошна кола“, споделя Джо Люис, старши дизайнер в McLaren. 2020 McLaren GT струва 210 хил. долара, като навлиза в ценовите предели на продуктовата гама на Bentley. Колите на McLaren са ниски и същевременно стройни. Техният дизайн е страхотен.

Но GT представлява изцяло нов сегмент, който предлага компанията. McLaren стъпва там, където Bentley Continental GT, Aston Martin DB11 и Ferrari GTC4Lusso и Superfast отдавна играят.

С кашмирени седалки и красив набор от меки телешки кожи, обработени в Шотландия, интериорът на GT може да накара тези, които седнат вътре, да останат без дъх. Повърхността на корпуса е покрита от специален материал, който от McLaren наричат „SuperFabric“, устойчив на петна и влага, който е напоен със слънчева светлина, благодарение на специален стъклен таван, който може да бъде прозрачен и непрозрачен само с едно докосване с пръст по контролния екран.

Идеята на McLaren, към която спада и GT, е да инвестира 1,2 млрд. паунда (1,58 млрд. долара) за проектиране и планиране до 2024 г., с което да се реализират цели 18 нови модела.

GT се очертава като основният двигател на компанията за повишаване на производството до 6000 бройки годишно до 2024 г., като идеята е да се привлекат нови купувачи. През 2018 г. McLaren продаде малко под 5000 автомобила по целия свят.

GT се задвижва от 4-литров V8 бензинов двигател с 620 конски сили, като за 3,1 секунди моделът развива 100 км/ч, при максимална скорост от 327 км/ч.

Моделът също така използва монокок от въглеродни влакна, подобен на този в 720S, въпреки че осигурява повече пространство в кабината. Относно обемът, GT предлага 14,8 кубически фута (420 литра) товарно пространство в багажника, което е достатъчно, за да се побере пълен набор от голф стикове, заедно с 5,3 кубически фута (150 литра) в предната част. А със своите 15 фута (457 литра) GT е по-дълъг от всеки друг McLaren освен от Speedtail.

И все пак при McLaren GT все още липсват много от елементите за лукс, безопасност и комфорт, които Bentley предоставя. Дори няма вентилирани седалки.

McLaren GT е красива кола, която ще зарадва собствениците си на всеки завой по пътя - без значение колко дълго пътуват те.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:09 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още