IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ново име за Fiat & Chrysler

След сливането ще бъде създаден нов глобален концерн

17:59 | 10.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Сделката между Fiat и Chrysler - брак по сметка или истинска любов? <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Сделката между Fiat и Chrysler - брак по сметка или истинска любов? Снимка: Ройтерс

След сливането на Fiat и Chrysler новата глобална група ще получи ново име. Това съобщи изпълнителният директор на компанията Серджо Маркионе в петък в интервю за италианския вестник La Repubblica.

За рестарта си новата група ще има нужда от пари, които ще се съберат там, "където са парите" - на борсите в Ню Йорк и Хонконг. Увеличение на капитала обаче главният изпълнителен директор отново изключи. „Това би било унищожаване на стойност". Вероятно компанията ще се реши на издаване на конвертируеми облигации.

Мястото на фондовата борса също ще окаже влияние върху избора на бъдещата централа на групата, каза Маркионе. Но това било "чисто символичен, емоционален" въпрос. 

Fiat обяви пълното придобиване на Chrysler на 1-и януари, като до 20-и януари сливането трябва да приключи. Така ще се роди седмият по големина автомобилен производител в света. Маркионе заяви пред La Repubblica, че неговата голяма цел е пазарът на луксозни автомобили.

На масовия пазар има "много конкуренти, ниски маржове и по-сложно бъдеще". Fiat разполагал обаче с фантастични „премиум марки като Alfa Romeo и Maserati“. Alfa Romeo ще представи през април нови модели, обяви още Маркионе. Тези модели „ще променят имиджа на марката, за да се върнем към най-високите си резултати".

Сливането с американския автомобилостроител Chrysler е като "асансьор" за Италия, където Fiat е най-големият частен работодател, заяви още Маркионе пред вестника. Всички служители на Fiat на съкратено работно време ще се върнат към пълно работно време, "ако пазарът не се срути отново", увери още мениджърът. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още