IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новото BMW M3 ще се появи догодина

Седанът ще получи нов мотор, базиран на този от M240i

21:16 | 05.10.18 г.
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Първият въпрос за милиони фенове на BMW след премиерата на новата 3 серия на салона в Париж беше: Кога ще се появи новото М3? Следващата генерация на спортния и мощен седан трябва да се появи за моделната 2020 година, което означава, че догодина по някое време колата ще е готова.

Производството на досегашното поколение на М3 вече е прекратено, а еволюцията на новата 3 серия в посока повече мощност и агресивен дизайн е повече от лесно забележима. Новата 3 серия е изградена върху платформата CLAR, която се използва при 5 и 7 серия, но говорим за доста по-лек автомобил, макар и с по-скромни размери и също така със сериозно подобрени показатели при устойчивостта на усукване. А това ще има още по-агресивно изражение при следващото М3.

Само един поглед към новото М340i – версията, която засега е топвариантът на новата 3 серия, показва ще бъдещето ще е вълнуващо. Пакетът M Sport се предлага като опция и включва снижаване на клирънса с 10 мм по-твърди пружини и стабилизиращи щанги, допълнителни градуси при сходимостта на предните колела и т.н.

А пакетът M Sport Plus ще включва и активни диференциали и диференциал с ограничено приплъзване.

Следващото М3 ще получи новия 3-литров 6-цилиндров редови мотор, който е базиран на B58, предлаган с M240i, но за разлика от него ще е с две турбини и по-широк диапазон, в който да е наличен максималният въртящ момент.

Още новини от сектора на автомобилите четете в Automedia.bg. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още