Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Официално: PSA придобива европейския бизнес на GM за 2,2 млрд. евро

Сделката включва автомобилния производител Opel/Vauxhall и европейското финансово поделение на GM

Официално:  PSA придобива европейския бизнес на GM за 2,2 млрд. евро

Снимка: Ройтерс

Френският автомобилен производител PSA Group придобива европейския бизнес на американския концерн General Motors Co. за 2,2 млрд. евро, съобщават двете компании в официално изявление.

Opel/Vauxhall, дъщерното дружество на американския концерн, ще се влее във френската компания за 1,3 млрд. евро. Европейското финансово подразделение на GM ще бъде придобито за още 900 млн. евро.

С придобиването на Opel/Vauxhall, които са генерирали приходи от 17,7 млрд. долара през 2016 г., PSA ще стане втората по големина автомобилна компания в Европа с пазарен дял от 17%.

„Ние сме горди да обединим силите си с Opel/Vauxhall и сме дълбоко ангажирани с продължаващото разработване на тази голяма компания", коментира Карлош Таварес, председател на Управителния съвет на PSA.

„Ние уважаваме факта, че талантливите хора в Opel/Vauxhall са постигнали много, както и добрите марки на компанията и силното наследство. Ние възнамеряваме да управляваме PSA и Opel/Vauxhall, като капитализираме съответните им идентичности на марките. След като вече сме създавали заедно печеливши продукти за европейския пазар, ние знаем, че Opel/Vauxhall е най-подходящият партньор. Ние гледаме на това като на естествено продължение на нашата връзка и сме готови да я отведем до следващото ниво", допълва той.

Още по темата

„Ние сме много доволни, че заедно - GM, нашите уважаеми колеги в Opel/Vauxhall и PSA, създаваме една нова възможност за подобряване на дългосрочната ефективност на нашите съответни дружества чрез изграждане на успеха на нашия алианс", казва Мари Бара, председател и главен изпълнителен директор на GМ.

По думите ѝ това представлява за GM още една важна стъпка в продължаващата дейност, която включва подобряване на производителността и ускоряване на инерцията. „Ние преоформяме нашата компания и предоставяме последователни, рекордни резултати за нашите акционери чрез дисциплинирано разпределение на инвестициите ни с висока възвръщаемост в основния автомобилен бизнес и в нови технологии“, подчертава тя.

Сделката ще позволи значителни икономии от мащаба и синергия от купуване на части, производство и изследователска и развойна дейноист. До 2026 г. се очаква годишната синергия да надвиши 1,7 млрд. долара. С партньорството PSA очаква Opel/Vauxhall да достигне повтарящ се оперативен марж от 2% до 2020 г. и 6% до 2026  г., както и да генерира положителен оперативен свободен паричен поток до 2020 г.

PSA, заедно с BNP Paribas, също така ще придобие всички европейски финансови операции на GM чрез новосформираното съвместно предприятие, което ще запази сегашната европейска платформа и екип на GM Financial. В съвместното предприятие PSA и BNP Paribas имат равен дял от 50%, но то ще бъде напълно консолидирано от BNP Paribas и ще се отчита по метода на счетоводство на PSA.

PSA и GM свикаха и пресконференция в понеделник, която ще се състои в  9,15 часа централноевропейско време в централата на PSA в Париж. 

гледано: 1259   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Коментари (8)

1
 
0
 
8
khao до: majnata
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
хахахахахахахахахаха, убежище от какво ? от това да имам редовно ток и храна ли ? ... ще зачакам рускините да станат само половнка водка, че сега са цяла и... много скъпо за качеството :):)
3
 
3
 
7
majnata до: khao
преди 8 месеца
Иди още сега ...след две години ше поискаш убежище там !:)))
3
 
2
 
6
khao до: majnata
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
да, планувам ... мерак ми е да видя тоталитарни държави акто русия, северна корея, да си припомня тук каква мизерия беше ... до година две ще ида
3
 
2
 
5
majnata до: khao
преди 8 месеца
да , да ...ми направи си една екскурзия , да се ориентираш ...няма да те убият .
2
 
2
 
4
khao до: majnata
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
кой, кой ? капиталисти в русия !!!! невъзможно ...

Още от Новини
VW влага 34 млрд. евро, за да си гарантира лидерството при електромобилите