IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ограничените доставки на компоненти помрачават производството на камиона на Tesla

Недостигът на части, свързани с клетките за батерии, затрудняват ръста в производството на електрическия Tesla Semi, пише Илон Мъск

22:49 | 30.03.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Кадър от видео на Tesla в YouTube</em></p>

Снимка: Кадър от видео на Tesla в YouTube

Основателят и главен изпълнителен директор на американския производител на електромобили Tesla Илон Мъск написа в Twitter, че ограниченията в доставките, свързани с клетките за батерии, затрудняват увеличаването на производството на отдавна отлагания електрически камион Tesla Semi, съобщава Ройтерс. 

"Търсенето не е проблем, но краткосрочното предлагане на клетки затруднява увеличаването на производствения мащаб на Semi. Това ограничение ще бъде по-малко обременяващо през следващата година", посочва Мъск.

Неговият коментар е в отговор на туит, който се позовава на новина, според която Tesla е получила поръчка за десет електрически камиона Semi от MHX Leasing LLC.

Когато през 2017 г. Мъск представи прототипа на футуристичното електрически тежкотоварно превозно средство, той заяви, че производството на камиона ще стартира през 2019 г. След това графикът беше изместен до 2021 г.

Тесла Тесла

Миналата седмица Мъск предположи, че по-слабите доставки ще доведат до забавяне на масовото производство на камиона до 2022 г.

Производството на електрически камиони на Tesla е обвързано с производството на новата клетка за батерии Tesla 4680, която автомобилният производител представи по време на своя „Ден на батерията“ през миналия септември.

Още през 2018 г. DНL зaяви, чe камионът Теѕlа Ѕеmі щe зaпoчнe дa гeнepиpa пeчaлбa oĸoлo гoдинa и пoлoвинa cлeд зaĸyпyвaнeтo му. От Теѕlа твърдят, че периодът, в който ще започне да се изплаща инвестицията на купувача, е две години.

DНL e eднa oт пъpвитe ĸoмпaнии, която пopъчa 10 eлeĸтpичecĸи Ѕеmі.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още