IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Opel няма да пусне GT в следващите 2 години

Германците все още търсят платформа за купето със задно предаване

22:46 | 27.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Opel</em></p>

Снимка: Opel

При представянето на концептуалния Opel GT на автосалона в Женева през пролетта ръководството на германския производител обеща, че този автомобил ще се превърне в сериен модел. Това обаче няма да стане през следващите 2 години, съобщава Autocar.

Британското издание цитира директора на Opel Карл-Томас Нойман, според когото дизайнът на купето със задно предаване ще бъде актуален поне още две години. Затова и в компанията не бързат с разработката на серийната версия на модела.

„В този автомобил се влюбихме не само ние, но и публиката, която успя да го види. Вън от съмнение е, че искаме да го направим, но към момента все още имаме един основен проблем – трябва да изберем пътя, по който ще тръгнем за неговото създаване”, коментира Нойман.

Големият проблем в случая е, че Opel не разполага с подходяща платформа за спортния автомобил и сега шефовете на компанията търсят няколко варианта за неговото решение. Германците трябва да избират между създаване със собствени сили на ново шаси на базата на готови разработки на концерна-майка General Motors или да търсят партньор за направата на автомобила.

Според слуховете мениджърите в Opel са склонни да изберат втората възможност, като вече дори са водени преговори с китайския концерн SAIC. Засега както германците, така и китайците отказват всякакъв коментар по въпроса.

Прототипът Opel GT се счита за средномоторен модел, въпреки че двигателят е разположен в предната част. Купето е оборудвано с 3-цилиндров бензинов турбомотор с обем 1,0 литър, развиващ 145 к.с. Името на автомобила не е избрано случайно, то трябва да напомня за едноименния модел, произвеждан през периода 1968-1973 г.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още