IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Opel показа „умните” фарове на новата Insignia

Системата ще използва двойно повече елементи от тази на Astra

20:50 | 09.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Opel</em></p>

Снимка: Opel

Компанията Opel публикува първо изображение на матричните светодиодни фарове, с които ще бъде оборудвано второто поколение на флагмана на марката Insignia. Моделът трябва да дебютира пред публика през първото тримесечие на 2017 г.

Системата от светлини представлява усъвършенстван вариант на фирмената оптика на Opel – IntelliLux LED, която за първи път се появи при новата генерация на Astra. При този модел обаче всеки фар имаше по 8 светодиодни елемента, докато при Insignia те са два пъти повече – 16. В резултат на това яркостта е увеличена, като същевременно е така разпределена, че да се пригажда към конкретната ситуация на пътя.

Освен това новата технология не заслепява водачите на идващите насреща автомобили, като изключва излишните светодиоди. В същото време тя осигурява видимост на около 400 метра пред машината, като интензивността на осветлението зависи от ъгъла на завиване на волана.

Второто поколение на Opel Insignia ще бъде изпълнено в стила на концепта Monza от 2013 г. Благодарение на платформата E2XX, взаимствана от Chevrolet Malibu, моделът ще бъде с около 200 кг по-лек, но същевременно с 15 см по-дълъг от своя предшественик.

Известно е, че през 2017 г. ще бъдат представени 3 модификации на флагмана на германската марка  - хечбек с 5 врати Insignia Grand Sport, комби Insignia Sports Tourer и комби с повишена проходимост Insignia Country Tourer.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още