IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Opel постепенно се отказва от първия си електрически модел

В момента Ampera-е все още е достъпен на няколко пазара, сред които са Германия и Нидерландия

18:22 | 22.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Моделът Ampera-e. <em>Снимка: Getty</em></p>

Моделът Ampera-e. Снимка: Getty

Първият електромобил с емблемата на Opel е към края на жизнения си път. Заради липсата на интерес към модела, дилърите на марката в няколко европейски държави се опитват ударно да разпродадат оставащите им бройки. А това води до драстично намаляване на цените на модела, съобщава Automedia.bg.

В момента Ampera-е все още е достъпен на няколко пазара, сред които са Германия и Нидерландия. Там цената на електромобила е свалена от 44 800 на 34 200 евро за версията Business и от 48 500 евро на 37 200 ево за ниво на оборудване Executive. Това води и до намаляване на вноските за лизинг, които вече са 539 евро за частни клиенти и 535 за фирми. В случая има ограничение за пробег от 10 000 км на година, като лизингът е максимум за 60 месеца.

От компанията уточняват, че оттеглянето на Ampera от пазара не е неуспех, тъй като то ще бъде компенсирано с появата на 4 нови електромобила още през тази година. Предстои излизането на електрическа Corsa и на кросоувъра Grandland X Hybrid 4, след което идват товарният Vivaro-e на ток и второто поколение на Mokka в електрически вариант.

Що се касае до самата Ampera, нейните показатели не са особено впечатляващи по съвременните стандарти. Тя предлага пробег до 432 км при капацитет на батерията от 60 кВт/ч. Моделът разчита на електромотор с мощност 150 кВт, който позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 7,3 секунди.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още