IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Opel прехвърля производството на големи ванове в Полша

Засега не е ясно колко голяма ще е инвестицията в завода в Гливице

16:38 | 09.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Производителят на автомобили Opel взе важно производствено решение, което може да засегне основния завод в Рюселсхайм. Френската компания майка PSA реши в четвъртък да започне да произвежда до края на 2021 г. големи ванове в завода си в полския град Гливице, който ще бъде адаптиран за производството на превозни средства за фирмени цели, така че да отговори на необходимостта от допълнителни мощности в резултат на адаптирането на марките Opel и Vauxhall към неговите платформи, предаде DPA.

Досега в полския завод Opel Gliwice се монтира компактният модел Astra. Говори се, че там освен неговият наследник ще се монтира и колата от среден клас Insignia. Все още обаче за това не е взето окончателно решение.

Преустройството на завода в Гливице - един от обектите на Opel, придобит при купуването на европейския филиал на General Motors, е свързано с това, че италианското предприятие SevelSud, където от десетки години се произвеждат големи ванове Peugeot и Citroеn съвместно с Fiat Chrysler, е надвишило производствените си мощности през последните три години.

PSE, който е европейски лидер на пазара на леки превозни средства за фирмени цели, възнамерява да увеличи пазарните си дялове в Европа и да ускори развитието си в други региони.

„Инвестицията има за цел да се увеличи производствения капацитет на завода в Гливице до 100 000 вана“, посочи френската компания в изявление, без да уточнява на колко възлиза инвестицията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още