IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Opel продава части от завода си в “родния” Рюселхайм

Компанията може да се раздели дори с главната си административна сграда Adam Opel Haus

17:14 | 20.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>&nbsp;Снимка: EPA/ARMANDO BABANI</em></p>

 Снимка: EPA/ARMANDO BABANI

Германският производител на автомобили Opel възнамерява да продаде части от своите фабрични помещения в централата си Рюселсхайм. Говорител на компанията заяви в четвъртък, че подразделението е непропорционално голямо в сравнение с други автомобилни заводи. 

“Още преди три години нашите фабрики в Рюселсхайм бяха по-големи по територия от Княжество Монако”, каза говорител на концерна пред DPA. Но все още нищо не е решено, поясни той. 

Opel е в средата на задълбочено преструктуриране, откакто бе придобит през лятото на 2017 г. от френската група PSA. Части от имотите в Рюселсхайм вече са били продадени на доставчика на инженерингови услуги Segula и мебелната верига Ikea. С прекратяването на производството на скоростни кутии и други сгради директно до река Майн ще бъдат освободени, поясняват от компанията.  

Според материал на германското икономическо списание WirtschaftsWoche, което първо писа за освобождаването на площи, компанията ще се раздели и с главния административен център, Adam Opel Haus. Тук моделът за продажба и лизинговане (Sale-and-lease-back) може да генерира бързи доходи, без служителите да трябва да се местят. При този вид финансиране даден обект се продава на лизингова компания и след това се връща обратно под формата на лизинг. Фирма получава ликвидни средства бързо и все още може да използва имота.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още