IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Opel работи по заместник на Antara

Новият кросоувър ще бъде базиран на семейния миниван Zafira Tourer

11:21 | 11.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Opel</em></p>

Снимка: Opel

Opel има намерение да представи няколко нови модела в близките две години като част от програмата си за модернизация на моделната гама, съобщава Autocar.

Според изданието един от тях ще бъде напълно нов кросоувър, върху който инженерите на германския производител вече усилено работят. Той ще трябва да замени познатия Antara, но се проектира върху базата на последното поколение на минавана Zafira Tourer (на снимката).

Освен платформата на Zafira Tourer, новият джип се очаква да получи и няколко двигателя от гамата на семейния модел. Сред тях ще бъде бензиновият турбо мотор SIDI с обем 1,6 литра и мощност 200 к.с., както дизеловата му версия е с мощност 136 к.с. И двата агрегата отговарят на екологичния стандарт Euro-6.

Моделът ще се предлага както само с предно предаване, така и със система за задвижване на четирите колела. Той ще дебютира на пазара през 2015 г., а неговото производство ще бъде насочено към фабриката в Рюселхйм, където в момента се сглобяват Zafira Tourer и Insignia.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg

Повече за автомобилния пазар вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още