IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Opel ще произвежда клетки за електромобили в завод за дизелови двигатели

Концернът планира да реновира съоръжението в Кайзерслаутерн и да открие 2000 нови работни места, като се очаква това да бъде най-големият подобен завод в Германия

18:48 | 30.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германският автомобилен концерн Opel възнамерява да построи нов завод за производство на акумулаторни клетки за батерии, използвани за задвижване на електрически превозни средства, съобщава Automotive News Europe.

Новият завод ще се намира в Кайзерслаутерн, посочи главният изпълнителен директор на компанията Миакел Лохшелер по-рано днес. 

Съоръжението ще създаде 2000 нови работни места като за целта ще бъде реновиран действащият завод, в който се произвеждат 4-цилиндрови дизелови двигатели за марките Opel и Vauxhall.

Според Лохшелер това ще бъде „най-големият завод за батерии в Германия“.

„Заедно с нашия партньор Saft правим инвестиции в диапазона от милиарди евро, което ще доведе до създаването на 2000 работни места. Правейки това, ние ще изградим истинска гигафабрика", подчерта ръководителят на Opel.

Той също така добави, че този ход "бележи началото на прехода към бъдещата електрическа мобилност.

Преди две седмици от Opel обявиха, че продажбите на компанията са се сринали драстично в края на 2019 г. През декември Opel и британската ѝ сестринска компания Vauxhall са продали с 35 процента по-малко превозни средства, отколкото преди година.

Причината за спада според производителя от Рюселсхайм се крие във факта, че многобройни модели, които все още бяха лансирани под егидата на бившата американска компания майка General Motors, бяха изтеглени от програмата. Те включват малките автомобили Karl и Adam, кабриото Cascada и предишната Zafira, чийто наследник вече е на платформата на PSA.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:07 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още