IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още един партньор на Nikola намаля дела си в стартъпа за електрически камиони

Южнокорейската Hanwha Group планира да продаде 50% от акциите на Nikola, които държи

22:48 | 18.03.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Още един партньор на американския производител на екологични концептуални превозни средства Nikola продаде част от своя дял в проблемната компания, съобщава Bloomberg.

Южнокорейската Hanwha Group сигнализира за намерението си да ликвидира половината от акциите си на стартъпа, който планира търговско производство на електрически камиони. 

Hanwha, която Nikola определи като ключов партньор и стратегически инвеститор, планира да продаде 11,05 милиона акции, или 50% от настоящия си дял в базираната във Финикс компания.

Hanwha е публично търгуваният холдинг на групата - конгломерат, обхващащ сфери като финансови услуги, химическа промишленост и слънчева енергия.

Южнокорейската компания ще продаде акциите срещу около 170 милиона долара по текущи цени на книжата на Nikola.

В същото време Nikola продължава с опитите да се възстанови от удара, нанесен ѝ от продавача на късо Hindenburg Research, който заяви на 10 септември миналата година, че стартъпът е измамил инвеститорите за своите бизнес очаквания - твърдения, които сега са обект на разследвания от Американската комисия по ценните книжа и борсите и от Министерството на правосъдието.

След това друг ключов инвеститор Robert Bosch намали дела си в компанията.

„Hanwha остава важен стратегически партньор и продължава да играе активна роля в борда на директорите на Nikola“, посочват от стартъпа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:39 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още