IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отново разследват Volkswagen заради „Дизелгейт“

Германската прокуратура разглежда случай на изплатен бонус на директор, който впоследствие е бил отстранен заради скандала с манипулираните данни за емисиите

20:20 | 23.04.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германската прокуратура разследва евентуално нарушение на Volkswagen заради изплащането на бонус на директор, който е бил отстранен заради скандала с манипулираните вредни емисии от дизеловите двигатели на компанията, предаде Ройтерс. 

Регулаторните власти подадоха сигнал срещу Volkswagen през 2015 година, след като германският автомобилостроител бе хванат, че използва специален софтуер за манипулиране на тестовите данни на отделяните вредни емисии от дизеловите двигатели.

Фолксваген твърди, че измамата е дело на шепа инженери, които са действали без знанието и съгласието на членовете на управителния съвет, който тогава е включвал и сегашния главен изпълнителен директор Херберт Дис и председателя на съвета Ханс Дитер Пьоч.

Прокуратурата в Брауншвайг съобщи днес, че разследва защо един от мениджърите на Volkswagen е получил бонуси, след като е бил освободен от длъжност. Според германския вестник "Билд ам Зонтаг" мениджърът е получил 866 хил. евро (974 хил. долара) бонуси между 2016 и 2018 година.

Прокуратурата отказа да посочи кой е мениджърът, а Volkswagen отказа да коментира плащанията.

Мениджърът е един от петимата ръководители на германския автомобилостроител, сред които бившият главен изпълнителен директор Мартин Винтеркорн, които са обвинени за съглашателство за прикриването на скандала с дизеловите емисии.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Toranaga
преди 4 години
Как не знае - Мартин Винтеркорн. Не се знае кой е дал разрешението. Превеждайте правилно моля
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още