IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Panasonic очаква автомобилният фокус да повиши печалбата с 21%

Компанията се обръща към производителите на автомобили, за да избегне ценовата конкуренция в потребителската електроника

15:05 | 11.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Японският технологичен гигант Panasonic прогнозира, че оперативната печалба ще нарасне с една пета на годишна база през текущата финансова година, в която се очаква инвестициите в автомобилната индустрия да започнат да се отплащат, съобщава Ройтерс.

Panasonic очаква оперативната печалба да се увеличи до 335 млрд. йени (2,93 млрд. долара) в годината, приключваща на 31 март 2018 г. в сравнение с 276,8 млрд. йени година по-рано. Очакванията са малко по-ниски от средната прогноза на анализатори на Ройтерс за оперативна печалба в размер на 346,3 млрд. йени.

Компанията, която ще отбележи своята 100-годишнина през следващата година, обръща фокуса си към корпоративните клиенти като производителите на автомобили, за да избегне ценовата конкуренция в потребителската електроника.

За да подсили натиска си в автомобилното поле, Panasonic тази година реши да поеме контрола върху испанския автомобилен производител на огледала Ficosa International и започна масовото производство на акумулаторни батерии с Tesla Motors.

Признаците за стабилна печалба от автомобилния бизнес ще засилят доверието към главния изпълнителен директор Казуиро Цуга, който предприе драстични промени в бизнеса, когато преди пет години пое кормилото на разширения конгломерат.

Panasonic очаква автомобилната и индустриална дивизия да реализират продажби за 2,66 трлн. йени през текущата бизнес година, което е с 10% повече от предходната година. Компанията започва да доставя усъвършенствани системи, които включват електронни огледала и други функции за безопасност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още