IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Партньорството между GM и PSA се разклати

Американският концерн сам ще прави следващия Opel Corsa

17:49 | 28.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Партньорството между GM и PSA се разклати

В края на миналата година концерните General Motors и PSA Peugeot Citroen обявиха създаването на алианс, чиято първа разработка трябва да бъде миниван. А след него бе предвидено и създаването на хечбек.

Американците обаче явно са размислили и поемат по нов път, съобщава Reuters. В GM смятат, че могат да превърнат Opel в печеливша компания без помощта на други производители, а благодарение на разширяването на моделната й гама. Затова шефовете на концерна се отказват от разработката на хечбек съвместно с французите, което означава, че следващото поколение на Opel Corsa ще бъде създадено изцяло от инженерите на GM.

По-рано се планираше следващата Corsa, която трябва да е готова през 2018 г., да бъде на платформата на новите Peugeot 208 и Citroen C3. В GM обаче разработват напълно нова платформа под кодовото име G2XX, на която освен Corsa ще бъдат построени и следващите Opel Mokka и Chevrolet Aveo. Със създаването на новото шаси в концерна ще успеят да намалят разходите и да увеличат обемите на производство.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още