IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Ferrari скочи с над 20% след ръста на продажбите

Акциите на компанията поскъпнаха рязко на борсата в Милано

17:14 | 07.05.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Италианският производител на луксозни автомобили Ferrari е отчел растеж на чистата печалба с над 20 процента през първото тримесечие заради увеличение на продажбите, най-вече на новия болид Portofino, предаде Франс прес, цитиран от БТА. Така постигнатите резултати надминават предварителните прогнози.

Като следствие от оповестените резултати цената на акциите на компанията на Миланската борса рязко се повиши. По обяд акциите на автомобилостроителя поскъпнаха с 5,32 процента до 124,7 евро.

Чистата печалба е нараснала с 20,8 процента за първите 3 месеца на годината до 180 милиона евро, при очаквания за 158 милиона евро на анализаторите, анкетирани от доставчика на финансови услуги Factset.

Оборотът се е увеличил с 13,1 процента до 940 милиона евро - резултат, който също е по-добър от очаквания за 869 милиона евро. Растежът е задвижен от скока на продажбите с 22,7 процента до 2610 единици за тримесечието. Това покачване е компенсирало средния спад на продажбената цена, свързано с успеха на Portofino и намалелите продажби на двигатели на Maserati с 23,4 процента.

Европа, Близкия изток и Африка остават основните пaзари на Ferrari с 1209 доставени автомобила (+9,6 процента), следвани от Америка (720 болида, +26,5 процента). Доставките рязко са нараснали в региона Китай-Хонконг-Тайван (+79,2 процента ) заради решението да се ускорят доставките преди влизането в сила на новите норми за емисии от въглероден диоксид.

От перспективата на добрите резултати Ferrari потвърди всичките си цели за 2019 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още