Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Печалбата на Honda удари четиригодишно дъно

Компанията не предостави прогноза за годишната си печалба заради несигурността около коронавируса

Печалбата на Honda удари четиригодишно дъно

Снимка: Toru Hanai/Bloomberg

Honda Motor Co. отчете най-ниската си оперативна печалба за последните четири години във вторник и се въздържа от обявяване на прогнози за печалбата си през текущата година, тъй като пандемията на коронавирус потиска глобалното търсене на автомобили, информира Ройтерс.

„Трудно е да се предвиди кога COVID-19 ще отшуми и как ще се развие ситуацията във всяка страна и регион,“ завиха от Honda.

Още по темата

Оперативната печалба на компанията за годината, приключила през март, е спаднала с 13% до 634 милиарда йени (5,9 милиарда долара).

Honda и други световни производители на автомобили започнаха постепенно да възобновят дейността в заводите си за превозни средства, но са изправени пред слабо търсене, тъй като загубата на работни места и опасенията за глобалния икономически спад натежават върху потребителските разходи.

Производителите на автомобили също се опитват да се справят с прекъсванията във веригите за доставки и мерките за социално дистанциране, които се очаква да ограничат производството през следващите месеци.

Някои анализатори смятат, че световните продажби на превозни средства могат да се понижат с една трета през тази година, надвишавайки спада с 11%, наблюдаван в периода между  2009 и 2010 г. на фона на световната финансова криза.

За периода на фискалната година, приключила през март, общите продажби на японски автомобилни производители са се понижили с 7,3% до четиригодишно дъно от 26,5 милиона автомобила, показват изчисленията на Ройтерс. Honda отбеляза спад в продажбите си с 8,5%.

По статията работи: Радостина Ивчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Китайският автомобилен сектор се подготвя за задълбочаване на кризата с чиповете