Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Печалбата на Volkswagen задмина очакванията на анализаторите

Нови модели са допринесли за ръст на печалбата на едноименния бранд на германския производител на автомобили

Печалбата на Volkswagen задмина очакванията на анализаторите

Снимка: Архив Ройтерс

Печалбата на Volkswagen за първото тримесечие задмина оценките на анализаторите, след като нови модели са допринесли за ръст на печалбата на едноименния бранд на германския производител на автомобили, съобщава Bloomberg.

Оперативната печалба е достигнала около 4,4 млрд. евро, „значително повече от пазарните очаквания“, заяви базираният във Волфсбург производител във вторник. За сравнение миналата година печалбата бе за 3,44 млрд. евро. Volkswagen потвърди прогнозата си за възвръщаемостта от продажбите тази година между 6% и 7% тази година.

Още по темата

Представянето на модела SUV Tiguan и намаляването на разходите е помогнало на бранда VW да генерира оперативна печалба за около 900 млн. евро през последното тримесечие, заяви компанията. Сумата бе 73 млн. евро миналата година, когато компанията бе в началото на скандала с манипулиране на вредните емисии.

Данните показват, че усилията на Volkswagen да реформира най-голямото си подразделение напредват по-бързо от очакванията. Повишаването на рентабилността на бранда VW е критично за възстановяването на групата, след като производителят на автомобили задели 22,6 млрд. евро за глоби, обратни изкупувания и ремонти вследствие на скандала.

Акциите на Volkswagen се повишиха с 3,9% - най-голямото им увеличение по време на деня от 11 януари, и приключиха с ръст от 2,94% до 140,55 евро. Така акциите отчитат повишение от около 1,9% от началото на годината, оценявайки производителя на 69,3 млрд. евро.

Компанията съобщи миналата седмица за ръст в доставките на луксозния си бранд Porsche, на марката за масовия пазар Seat и подразделенията за камиони MAN и Scania през тримесечието. Продажбите на Tiguan в Китай – най-големия национален пазар на компанията, са скочили с 74% през март.

По статията работи: Виктория Тошкова

Последни новини

Коментари (0)


Още от Новини
VW влага 34 млрд. евро, за да си гарантира лидерството при електромобилите