Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Пекин: Интелигентните автомобили представляват риск за сигурността

Регулаторите ще изискват от компаниите да извършват самоинспекции по сигурността на автомобилните данни, мрежовата сигурност и надстройките на софтуера

Пекин: Интелигентните автомобили представляват риск за сигурността

Снимка: Bloomberg L.P.

Китай трябва да адаптира регулаторни мерки, за да се предпази от рисковете за сигурността при интернет и данните, свързани с разработването на интелигентни превозни средства, като например неоторизираното събиране на лична информация, посочва служител от китайското министерство на информационните технологии, цитиран от Bloomberg. 

Още по темата

„Ако регулаторните мерки не могат да се приложат навреме, проблемите със сигурността на мрежата, като мрежовите атаки и прониквания, могат да доведат до сериозни рискове за сигурността“, предупреждава Син Гуобин, заместник-министър на промишлеността и информационните технологии.

Индустриалните регулатори ще изискват от компаниите да извършват самоинспекции по сигурността на автомобилните данни, мрежовата сигурност и надстройките на софтуера, добавя Син.

Той прогнозира, че продажбите на автомобили, използващи алтернативна енергия, в Китай може да нараснат до повече от 1,7 милиона броя през първите осем месеца на тази година и да представлява повече от 10% от общите продажби на нови превозни средства в страната. Син посочи, че е важно да се ограничи сляпото инвестиране в електромобилния сегмент.

Китай ограничава излишното изграждане в индустрията, добавя Син, без да предоставя подробности. Според него правителството също ще предприеме мерки за осигуряване на адекватни доставки на ключови суровини като литий, кобалт и никел.

Китай е най-големият автомобилен пазар в света, като в Пекин вече се появиха опасения относно свръх инвестициите и прекомерното изграждане на капацитет. От 846 регистрирани автомобилни производители в страната, повече от 300 произвеждат автомобили, използващи нов тип енергия. Налагането в страната на компании като Tesla Inc., NIO Inc. и BYD Co. е придружено от нарастващ брой предприятия за електромобили, които изпитват финансови затруднения.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Всички искат да продават електромобили, но никой не строи зарядни за тях