IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Peugeot-Citroen си иска обратно половината сума, платена за Opel

Причината е, че автомобилите на Opel се нуждаят от сериозни подобрения, свързани с намаляването на вредните емисии

18:02 | 29.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Френският автогигант PSA Peugeot-Citroen иска от американския General Motors да му върне половината сума, платена за придобиването на Opel през юли, съобщава БТА.

Информиран източник съобщи пред Ройтерс, че PSA настоява за 600-800 милиона евро при обща стойност на сделката 1,3 милиарда евро.

След подписването на договора френската компания установила, че автомобилите на Opel се нуждаят от сериозни подобрения, свързани с намаляването на емисиите въглероден диоксид в атмосферата.

По-рано този месец представители обявиха, че моделите на Opel ще трябва да бъдат приведени към по-ефикасни горивни технологии по-бързо от планираното, за да може емисиите да бъдат намалени преди приемането на новите лимити в ЕС през 2020-2021 година.

Според източниците на Ройтерс френският автомобилопроизводител се готви да подаде съдебен иск на основание, че е бил подведен от General Motors за стратегията с емисиите.

Страните по сделката вече са обсъдили оплакванията на Peugeot-Citroen, който още не се обърнал официално към съда.

Говорители на двете компании са отказали коментар. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още