IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Peugeot ще прави коли в Кения

Това ще бъде нов етап в стратегическото развитие на компанията в Африка

11:09 | 05.02.17 г.
<p>
	Автомобил на&nbsp;Peugeot в Рали Дакар. Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Автомобил на Peugeot в Рали Дакар. Снимка: Архив Ройтерс

Френският автомобилостроител Peugeot ще сглобява от юни два свои модела в Кения, обяви групата PSA, цитирана от Франс прес. Това ще бъде нов етап в стратегическото развитие на компанията в Африка.

PSA и Urysia, официален вносител и разпространител на марката Пежо в Кения от 2010 година, сключиха споразумение за сглобяване на над 1000 коли годишно, предназначени за кенийския пазар, се посочва в комюнике, цитирано от БТА.

Документът бе подписан в присъствието на френския министър на икономиката и финансите Мишел Сапен и на кенийския президент Ухуру Кениата.

В завода, със скромни мащаби в сравнение със световното производство на групата, първоначално ще се прави седанът Peugeot 508, а след това и новият високопроходим модел Peugeot 3008.

В съобщението стъпката е определена като индустриално завръщане на PSA в Кения, където сглобява автомобили между 1974 и 2002 година.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още