IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пикапът на Tesla ще бъде с два мотора

Товарният автомобил ще може да пакрира самостоятелно, издаде Мъск

21:40 | 27.06.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Tesla</em></p>

Снимка: Tesla

Стандартното оборудване на пикапа на Tesla ще включва двумоторна електрическа силова установка с много висок въртящ момент и специално окачване, което динамично ще се адаптира към товара. Това разкри шефът на американската компания Илон Мъск в акаунта си в Twitter.

В допълнение ще има нова система за закрепване на вратата на товарната платформа и тя също така ще може да се спуска до земята.

Пикапът ще паркира самостоятелно и ще получи набор от камери със зрителен обзор от 360 градуса.

Информацията, че Tesla ще пусне електрически пикап, се появи през декември 2017 г. Това беше потвърдено от самия Маск в отговор на въпрос от потребител в Twitter.

Точната дата не бе посочена, но бе съобщено, че това ще стане след пускането в серийно производство на компактния кросоувър Модел Y, който по предварителна информация ще дебютира през март следващата година.

Ранна скица на пикапа американският производител на електрически автомобили показа по време на представянето на камиона Semi. На фигурата бе изобразен гигантски камион, в задната част на която е поставена друга кола.

Още подобно новини четете в Automedia

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:13 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още