Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Платформа за зарядна инфраструктура си осигури финансиране от 200 млн. долара

Newlink е онлайн платформа, която помага на шофьорите да открият най-удобната бензиностанция или зарядна станция за електромобили в Китай

Платформа за зарядна инфраструктура си осигури финансиране от 200 млн. долара

Снимка: Wei Leng Tay/Bloomberg

Американската компания за инвестиции в частен капитал Bain Capital бе начело на инвестиция от 200 млн. долара в китайския енергиен стартъп Newlink Group, която ще подкрепи дружеството да свърже с платформата си повече зарядни станции в Китай. 

Още по темата

Newlink също привлече финансиране и от други инвеститори, включително от Joy Capital, съобщава компанията, цитирана от Bloomberg. Финансирането оценява Newlink на повече от 1 милиард долара, споделя източник, запознат с темата.

Основаната през 2016 г. Newlink е онлайн платформа, която помага на шофьорите да открият най-удобната бензиностанция или зарядна станция за електрически автомобили в Китай. Услугата помага на собствениците на подобни обекти да увеличат продажбите, да намалят разходите за доставка, да управляват операциите си по-ефективно и да увеличат печалбата, изтъкват от Newlink.

Чрез своите приложения Tuanyou и Kuaidian компанията се стреми да отговори на нуждите на 400 милиона шофьори в Китай, свързвайки 23 000 партньорски бензиностанции - една пета от мрежата на страната - със 700 000 зарядни станции, или 90% от общия брой.

В списъка с инвеститори на Newlink попадат още CMB International, CICC Capital, Xiaomi Corp., Nio Capital, Korea Investment Partners China, SME Development Fund и Hongtai Aplus, добавят от компанията.

Joy Capital, която е един от първите инвеститори в Newlink, управлява над 1,5 млрд. долара и се фокусира върху инвестиции, насочени към нова инфраструктура и нововъзникващите технологични в Китай.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Porsche създава съвместно предприятие с германски производител на батерии