IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пожар спря производството на модели на Toyota в два завода на Daihatsu

Инцидентът се е случил във фабрика на доставчик на компоненти за японския концерн в понеделник

13:54 | 19.11.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Два завода на Daihatsu Motor Co., в които се произвеждат и превозни средства за компанията майка Toyota Motor Corp., спряха операциите си след избухване на пожар във фабрика на доставчик, съобщава Bloomberg. 

Производството е спряно в понеделник (16 ноември), след като Daihatsu не е успяла да осигури определени части, заяви говорителят на концерна Казуки Иное по-рано днес.

Спирането на операциите ще повлияе на производството на популярния компактен SUV модел на Toyota Raize. За 10-те месеца до октомври в двете фабрики на Daihatsu са произведени около 389 000 автомобила, повече от половината от които са предназначени за Toyota.

Производството в заводите се е увеличило след натрупването на поръчки в периода, докато съоръженията са били затворени заради коронавируса. Toyota също се опитва да възстанови загубените производствени мощности, увеличавайки своето глобално производство до рекордно високо ниво през септември.

Двата завода са произвели около 520 000 автомобила през 2019 г., което представлява около половината от местното производство на Daihatsu, според Nikkei. Операциите ще бъдат преустановени до 28 ноември, добавят от концерна.

В края на октомври стана ясно, че продажбите на Toyota в световен мащаб се увеличават до 837 049 превозни средства през септември, като това бележи първия месец на годишен растеж от началото на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:36 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още